Welkom bij TKE Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

De herfst van uw leven: 5 tips om optimaal te leven

Van alle seizoenen van het leven is de herfst of wel ouderdom veelal als negatief en moeilijk beschouwd. Velen zijn namelijk geneigd deze fase te associëren met louter lichamelijke en psychische achteruitgang, met een verloren motoriek en het verlies van doelstellingen.

In werkelijkheid kan het op de juiste manier omgaan met de ouderdom iemands toekomst aanzienlijk beïnvloeden. Hoewel veel ouderen geïntimideerd en ontmoedigd zijn door het onverbiddelijke verstrijken van de tijd, kan de oude dag in volledige autonomie en sereniteit worden doorgebracht, waarbij nieuwe prikkels en eerder verloren genoegens worden herontdekt. Een optimaal leven is, ook op latere leeftijd, zeer goed mogelijk.

Innovaties voor optimaal leven

Dankzij het gebruik van nieuwe apparatuur die tegenwoordig op de markt is, zoals trapliften, miniliften en spraakassistenten, is het leven in deze nieuwe levensfase, al dan niet in perfecte geestelijke en lichamelijke gezondheid, veel gemakkelijker geworden.

Juist om definitief af te rekenen met het idee dat ouder worden betekent dat men niet meer hoeft te genieten van de geneugten van het leven, hebben wij voor u een aantal tips verzameld om de herfst van uw leven te beleven als een tweede jeugd. 70 is immers het nieuwe 60 toch? Begin vandaag nog met optimaal leven en geniet van uw herfst!

De mogelijkheden van uw tweede jeugd:

  • Verliefd worden
  • plan uitstapjes of excursies in het gezelschap van vrienden en familie
  • nieuwe hobby's vinden die u kunnen betrekken bij leuke en stimulerende activiteiten;
  • activiteiten en uitstapjes met vrienden organiseren;
  • verder studeren

De herfst van uw leven: het is nooit te laat om de liefde te ontdekken

Februari is de maand van de liefde, van de universele liefde, voor elke leeftijd. Zelfs in een latere levensfase kan het aangaan van een relatie of op zijn minst het hebben van gevoelens voor een ander een geweldige manier zijn om jezelf goed te voelen.

Het zijn juist sterke gevoelens en intermenselijke banden die, ook op oudere leeftijd, het levensvuur aanwakkeren dat ook nog in u zit. Het opbouwen van een affectieve of liefdevolle relatie boven de leeftijd van 65 jaar levert belangrijke gezondheidsvoordelen op, niet alleen op psychologisch vlak.

Een relatie aangaan betekent echter vooral het risico van eenzaamheid wegnemen. Eenzaamheid is een veelvoorkomend probleem en is algemeen erkend als dé oorzaak voor een gevoel van verlatenheid en de daaruit voortvloeiende verwaarlozing op lichamelijk en vooral psychisch vlak.

Dit zijn dus de redenen waarom ‘de geboorte van een liefdesverhaal op latere leeftijd’ beschouwd kan worden als een gebeurtenis die alleen maar positieve effecten kan genereren. Een liefdevolle relatie op latere leeftijd kan sereen en evenwichtig zijn en zorgen voor een groter bewustzijn en een geheel nieuwe vitaliteit. Een optimaal leven dus.

Reizen op je 70e: en waarom niet?

Als er tijd is om de liefde te herontdekken, waarom zou u uzelf dan de mogelijkheid ontzeggen om tijd door te brengen met geliefden of nieuwe mensen? Steeds meer 70-plussers kiezen ervoor om de beschikbare tijd te benutten door te reizen.

Door dit op latere leeftijd mee te maken, kan men de hele reiservaring op een heel andere manier beleven en elk aspect ervan waarderen.

Op reis gaan om nieuwe bestemmingen te ontdekken, betekent echter niet dat men de eigen gewoonten volledig moet onderbreken. Op vakantie gaan in de herfst van uw leven betekent namelijk ook dat u op vakantie kan gaan buiten het hoogseizoen. U kunt in alle rust nieuwe plekken ontdekken en hoeft niet met de massa mee te doen.

Reizen betekent in feite jong blijven door nieuwe plaatsen en culturen te ontdekken, andere mensen te ontmoeten, verre tradities te leren kennen en optimaal te leven!

Waarom het belangrijk is een hobby te vinden op oudere leeftijd

Het is inmiddels wel bewezen dat fysieke activiteit en sociaal contact veroudering tegengaan. Een goede oplossing zou daarom kunnen zijn dat u een nieuwe hobby zoekt waar u gepassioneerd over bent en waardoor u nieuwe mensen kunt ontmoeten.

Activiteiten zoals kookcursussen, theater, muziek en yoga vertragen de cognitieve achteruitgang aanzienlijk. Daarnaast kunt u ervoor kiezen een nieuwe taal te leren spreken of te leren dansen.

Men mag ook niet vergeten dat de laatste jaren steeds meer mensen op hun oude dag belangstelling tonen voor technologie. Leren omgaan met computers en smartphones is in feite een eenvoudige en doeltreffende manier om de tijd te doden, bij te blijven en contact te houden met jongere generaties.

Socialiseren op oudere leeftijd: zo blijft u optimaal leven

Het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd betekent zeker niet dat men binnenshuis moet blijven of de sociale activiteiten moet staken. Juist vanwege de grote hoeveelheid tijd die beschikbaar is, wordt de oude dag het ideale moment om uw passies te cultiveren, nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe vriendschappen te ontwikkelen.

Een van de meest stimulerende activiteiten is natuurlijk de omgang met vrienden. Ga op zoek naar plekken waar ouderen samenkomen of bezoek bijvoorbeeld literaire cafés.

Daarnaast is het altijd mogelijk om speciale senioren vakanties of dagjes uit te boeken bij gespecialiseerde reisbureaus. Dit zijn niet alleen gelegenheden om lichaam en geest bezig te houden, maar ook gelegenheden om nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen te ontmoeten terwijl je samen iets nieuws beleeft.

Naar de universiteit boven de 70? Dat kan zeker!

Men stopt nooit met leren, luidt een beroemd gezegde. Het aantal mensen dat, gedreven door leergierigheid en het verlangen hun geest te trainen, op latere leeftijd besluit zich in te schrijven aan de universiteit, neemt zelfs toe.

De opleidingscentra bieden een rijk en gevarieerd onderwijsaanbod dat tot doel heeft de kennis van de ingeschrevenen te verruimen en hun nieuwsgierigheid te prikkelen.

De inschrijving is er niet op gericht dat u een diploma behaald en de deelname vereist geen minimumleeftijd. Enkel uw inzet en wilskracht zijn voldoende. De cursussen zijn ontwikkeld om de belangstelling van de deelnemers te prikkelen en kunnen gaan over onderwerpen zoals literatuur, kunstgeschiedenis, filosofie, of meer uitgebreide onderwerpen zoals talen en technologie.

Naast dat het volgen van een studie uw geheugen verbetert, biedt het ook de mogelijkheid nieuwe kennissen te maken door sociale contacten en interactie met andere studenten of deelnemers.

Optimaal leven doet u dus met onze tips voor een optimaal leven. Wilt u meer lezen over bijvoorbeeld van uzelf leren houden? Of over langer zelfstandig thuis wonen? TK Home Solutions schrijft dagelijks over verschillende onderwerpen die voor u interessant kunnen zijn.

Bent u toe aan een traplift? Bekijk dan zeker ook ons aanbod trapliften voor trappen met bochten!

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

gratis informatiepakket tk home solutions

Maak gebruik van ons lentevoordeel en krijg tot €1000 korting!

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Voer uw telefoonnummer in
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw trapliftbrochure aanvraag

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

Terug naar boven

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Voor vragen, kunt u ook gratis bellen met:
0800-5003

Terug

Afspraak maken

Ja, ik heb interesse in een gratis adviesgesprek.

Of het nu gaat over uw persoonlijke situatie, het type lift, financieringsmogelijkheden of de aanvraag van een subsidie. Wij beantwoorden al uw vragen.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties
Terug

Ik wordt graag teruggebeld

Heeft u vragen of verzoeken? Wij bellen u graag terug.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties
Terug

Ontvang de uitgebreide brochure

Ja ik ontvang graag de gratis brochure met uitgebreide informatie over de producten van TK Home Solutions.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties

Afspraak maken

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Ik wordt graag teruggebeld

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Ontvang de uitgebreide brochure

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Afspraak maken

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.

Ik wordt graag teruggebeld

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.

Ontvang de uitgebreide brochure

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.