Welkom bij TKE Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Traplift kopen: Prijzen & vergoedingen: KOM TE WETEN WAT EEN TRAPLIFT IN 2024 KOST

Wilt u een traplift kopen voor in uw eigen woning of voor een geliefde? Dan bent u bij TK Home Solutions aan het juiste adres. Voordat we u in detail uitleggen hoe de prijs is opgebouwd en wat u mag verwachten is het goed om te weten dat de kosten voor een traplift per jaar kunnen variëren, dit heeft te maken met de regelgeving vanuit de gemeente, maar ook de prijzen voor onderdelen kunnen (zelfs maandelijks) variëren. Dit heeft allemaal invloed op de traplift prijzen in 2024. Bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp) hanteren we natuurlijk gewoon vaste prijzen.

Bepaal eerst welke traplift u nodig heeft

Welk model op uw trap past, is vrij eenvoudig te bepalen. Heeft u en rechte trap in uw woning? Dan kunt u kiezen voor de S100. De S100 is ook beschikbaar voor buiten trappen. De kosten van onze S100 worden bepaald door de lengte van de rail. Wilt u meerdere verdiepingen overbruggen? Dan kan dat ook.

Heeft u een wenteltrap, spiltrap of een ander soort trap met een of meerdere bochten in uw huis? Dan kiest u voor het model S200. De S200 is hét model voor trappen met 1 of meerdere bochten. Deze lift past op vrijwel elke trap en brengt u zelfs moeiteloos naar de zolder. Bij een trap met bochten monteren wij de traplift (waar mogelijk) aan de binnenzijde van de trap. Zo blijft de trap ook goed beloopbaar voor andere bewoners.

De prijs van een traplift

De ene trap is de andere niet. Daarom beginnen we maar alvast met vertellen welke factoren van invloed zijn op de prijs. Zo zijn de vorm, lengte en helling van uw trap in eerste instantie bepalend. Maar ook de technische mogelijkheden en uw persoonlijke wensen hebben invloed op de prijs van de traplift.

Omdat een traplift echt maatwerk is vindt u op onze website geen vaste prijzen, maar wel onze configurator. Daarmee stelt u de lift samen en kunnen we een gerichte prijs afgeven. Als u geïnteresseerd bent, komt onze adviseur (geheel vrijblijvend) bij u langs om uw trapruimte op te meten. Vervolgens wordt er een voorstel gemaakt en met u gedeeld. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Zelfs wanneer u gebonden bent aan een budget, kunt u bij TK Home Solutions terecht voor een traplift. Neem daarvoor altijd even contact met ons op.

Heeft u vragen over de kosten? Bel dan naar telefoonnummer 0800 5003 voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Of vul ons contactformulier in.

Comfort en kwaliteit voor alle traplift modellen

Alhoewel onze trapliftmodellen ontwikkeld zijn voor verschillende soorten trappen, zijn ze allemaal met dezelfde zorg ontwikkeld. Daarbij staat veiligheid en comfort voorop. De liften bestaan al decenia lang en zijn continu doorontwikkeld. Een automatisch stop- en alarmsysteem bij mogelijke ongevallen is daar slechts een voorbeeld van. De eenvoudige bediening en de comfortabele stoel zorgen voor een groot deel van het comfort.

Kwaliteit en veiligheid gegarandeerd

Op het internet worden ook tweedehands trapliften aangeboden. Uit ervaring is gebleken dat het installeren van een gebruikte lift echt maatwerk is en het eindresultaat vaak te wensen over laat. Omdat geen enkele trap hetzelfde is, wordt elke traplift bij TK Home Solutions op maat gemaakt. Om die reden biedt TK Home Solutions geen tweedehands (trap)liften aan. Alleen op die manier kunnen we de veiligheid en een stijlvolle afwerking garanderen. Neemt u ook een jaarlijks onderhoudsabonnement bij de aanschaf? Dan krijgt u van ons levenslange garantie. Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over eventuele reparaties of storingen. Onze specialisten staan 24/7 voor u klaar.

Worden de kosten vergoed uit de WMO

Om u te helpen bij het langer zelfstandig blijven wonen, is er vanuit verschillende Nederlandse gemeenten geld beschikbaar. De bedragen en voorwaarden waarop u aanspraak kunt maken verschillen per gemeente en worden verstrekt via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Controleer daarom altijd of u in aanmerking komt voor een vergoeding en bespaar op de kosten van een traplift. Wilt u weten over de vergoedingen vanuit de gemeente indien u gebruik maakt van de WMO? Op onze Traplift en WMO pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft.

Onze adviseurs begeleiden u graag bij het kopen van een traplift. Zij komen bij u langs om de trap te bekijken. Dit is belangrijk voor het maken van een offerte, want er zijn veel factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Denk aan de eventuele ronding van de trap, de helling, de hoogte van het plafond boven de trap, of de trapleuning kan blijven zitten, het postuur van de gebruiker en of er eventueel obstakels zijn in de hal, op de overloop of in het trapgat.

Als wij al uw wensen in kaart hebben gebracht brengen wij gratis een vrijblijvende offerte uit. Bel daarom nu ons gratis nummer 0800-5003. We bespreken graag uw wensen en de mogelijkheden.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

gratis informatiepakket tk home solutions

Maak gebruik van ons lentevoordeel en krijg tot €1000 korting!

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Voer uw telefoonnummer in
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw trapliftbrochure aanvraag

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

Veelgestelde vragen over het aanschaffen van een traplift

Ondanks dat we veel onderwerpen al hebben beschreven ontvangen we nog wel eens vragen. Omdat wij van mening zijn dat deze vragen ook voor u belangrijke informatie kan bevatten, delen we de meest relevante vragen en ontwoorden hieronder.

Wat is de prijs van een traplift inclusief montage?

De prijs voor een traplift wordt bepaald door verschillende elementen. Dit omvat de soort trap die u heeft, of het een rechte trap is of een trap met één of meer bochten, de lengte van de rails, de uitrusting van de stoel en of u gebruik maakt van financiële ondersteuning zoals de WMO of PGB. Met onze traplift configurator kunt u ontdekken welke traplift het beste bij uw behoeften past en eenvoudig een prijsindicatie aanvragen. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld van de kosten voor uw traplift.

Hoeveel kost een traplift?

Naast de aanschaf van een traplift zijn er nog andere kosten waar u rekening mee dient te houden. Deze kosten bestaan uit het onderhoud van uw traplift, maar ook de energiekosten voor het gebruik van de lift. De liften van TK Home Solutions zijn energiezuinig en de exacte kosten zijn dan ook afhankelijk van het gebruik.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja, alle prijzen op onze website zijn inclusief BTW.

Hoe weet ik zeker of ik de juiste traplift kies?

Met behulp van de trapliftconfigurator weet je welke traplift het beste bij jouw huis past. Voordat de traplift voor u op maat wordt gemaakt, komt er altijd eerst een adviseur bij u langs. Deze kan u precies vertellen welke traplift past bij uw trap. U krijgt dus altijd een passende traplift geleverd wanneer u akkoord gaat met onze offerte.

Is een offerte voor de prijs van de traplift gratis?

Ja, wij komen graag langs voor een kosteloze offerte voor uw traplift. De offerte is niet alleen kosteloos, deze is ook vrijblijvend. Zo kunt u rustig bekijken of het aanbod bij uw wensen en budget past.

Hoeveel kost een traplift inclusief installatie?

De genoemde prijsindicatie is inclusief installatie/montage. Uiteraard is de prijs variabel. Dit komt andere door de door uw uitgekozen extra opties.

Hoeveel kost het onderhoud van een traplift?

Goed onderhoud zorgt voor een goede werking en houdt uw lift veilig. Als u de aanbevolen onderhoudsinterval aanhoudt, behoud u tevens uw levenslange garantie. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u de traplift volledig kan blijven gebruiken en staan we 24/7 voor u klaar.

Waarom is het niet verstandig om een tweedehands traplift aan te schaffen?

Een tweedehands lift is vaak niet aan te raden. Een tweedehands traplift heeft vaak al veel gebruiksuren en is niet meer voorzien van de nieuwste technieken. Ook is het niet altijd mogelijk om een tweedehands traplift aan te passen aan uw trap. Een nieuw model wordt namelijk aangepast aan de trap waarop deze geplaatst wordt. Tweedehands trapliftmodellen kunnen worden aangepast aan een andere trap, maar wordt dus niet eenvoudig geïnstalleerd. Onze ervaring is dat de tweedehandse modellen minder goed werken en misschien ook wel minder veilig zijn.

Traplift huren? Is dat verstandig

TK Home Solutions verhuurt geen (trap)liften. Zoals hierboven al beschreven is de installatie maatwerk. Een gehuurd model dient dan elke keer aangepast te worden aan de nieuwe trap, dit kost niet alleen extra tijd en geld, maar ook gaat de kwaliteit snel achteruit. De lage kosten voor het huren van een traplift lijken dan interessant, maar zijn dat uiteindelijk dus niet.

Kan ik de traplift weer verkopen als deze niet meer wordt gebruikt?

Sommige mensen willen de lift weer verkopen, nadat deze niet meer in gebruik is. Dat kan natuurlijk en een belangrijk voordeel is dat de trapliften van TK Home Solutions bekend staan als betrouwbaar en veilig. Deze zijn dan ook gemakkelijk weer te verkopen.

Hoe zit het nou met de traplift prijzen van 2024?

Hopelijk zijn uw vragen beantwoord voordat u een traplift koopt. Gebruik onze traplift configurator en ontdek welke lift het beste bij u en uw situatie past. Vervolgens geven we u (geheel vrijblijvend) een maatwerk prijs.

Terug naar boven

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Voor vragen, kunt u ook gratis bellen met:
0800-5003

Terug

Afspraak maken

Ja, ik heb interesse in een gratis adviesgesprek.

Of het nu gaat over uw persoonlijke situatie, het type lift, financieringsmogelijkheden of de aanvraag van een subsidie. Wij beantwoorden al uw vragen.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties
Terug

Ik wordt graag teruggebeld

Heeft u vragen of verzoeken? Wij bellen u graag terug.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties
Terug

Ontvang de uitgebreide brochure

Ja ik ontvang graag de gratis brochure met uitgebreide informatie over de producten van TK Home Solutions.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties

Afspraak maken

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Ik wordt graag teruggebeld

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Ontvang de uitgebreide brochure

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Afspraak maken

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.

Ik wordt graag teruggebeld

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.

Ontvang de uitgebreide brochure

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.