Welkom bij TKE Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Van uzelf leren houden: u bent het waard!

Het is niet ingewikkeld om van uzelf te leren houden. Maar waarom lijkt het dan toch soms zo lastig om uzelf te omarmen?
We vragen ons vaak af of anderen ons waarderen of dat een bepaalde persoon van ons houdt. Dit is een normaal iets dat inherent is aan de menselijke natuur. Maar het maakt ons wel afhankelijk van de mening van anderen.

Ons gevoel van eigenwaarde en mentaal welzijn hangt steeds vaker samen met wat anderen van ons vinden. Maar het is eigenlijk veel belangrijker dat we van onszelf houden. Natuurlijk hebben we allemaal onze dagen dat we niet gelukkig zijn met onszelf. Maar over het algemeen zouden we blij moeten zijn met wie we zijn. Want ook al vergeten we dat soms: u bent volkomen uniek.

Deze gids biedt u waardevolle ondersteuning op het pad naar zelfliefde en zelfacceptatie. Van uzelf leren houden, het is zeker mogelijk!

Zelfliefde: kennismaken met een gezond concept

Wanneer u ontevreden bent met uzelf straalt u dit veelal ook naar buiten uit en kan het gebeuren dat mensen u gaan meiden. Simpelweg omdat u niet van uzelf houdt en dit geeft u dan weer de indruk dat er wel iets mis moet zijn met u, want er is immers niemand die met u wil zijn.

Een vicieuze cirkel ontstaat: het gebrek aan eigenliefde gaat gepaard met de indruk dat "niemand mij leuk vindt". Dit versterkt het negatieve zelfbeeld en maakt de vicieuze cirkel rond.

Dit mechanisme heeft veel nadelen. Het ondermijnt ons gevoel van eigenwaarde en eigenliefde. Het isoleert ons van andere mensen. En u kunt er zelfs ziek van worden.

Er zijn dus goede redenen waarom we ons zouden moeten verdiepen in het concept van eigenliefde. Om maar meteen van een vooroordeel af te komen: ieder van ons heeft weleens een slechte dag, waarop we ons lelijk, onbekwaam en onbemind voelen.

Zulke dagen zijn normaal en niets om u zorgen over te maken. Het wordt pas kritiek wanneer een gebrek aan eigenliefde een soort permanente toestand wordt.

Belangrijk: houdt u niet van uzelf of van de wereld? Heeft u 's ochtends helemaal geen zin om op te staan? U heeft geen vreugde, geen eigenliefde en u geniet nergens van? Dit alles heeft misschien niets te maken met een gebrek aan eigenliefde. Het is dan ook zeker raadzaam om uw huisarts in vertrouwen te nemen en te onderzoeken of u wellicht een depressie heeft. Zo'n stap is ook een goed begin naar meer zelfliefde. Omdat het laat zien dat u het waard bent uzelf te voorzien van ondersteuning van een professional! Van uzelf leren houden kan daarom cruciaal zijn om dit weer uit te stralen naar anderen.

Betekent eigenliefde zelfverbetering?

Veel mensen verwarren zelfliefde en zelfverbetering. Maar zelfliefde betekent niet dat we nu onszelf zo moeten veranderen dat we perfect worden. Het betekent eerder dat we van elkaar houden zoals we zijn: als unieke mensen op deze planeet. Daarom is zelfacceptatie het allerbelangrijkste als we van onszelf willen houden.

Eigen liefde? Vooral vrouwen hebben moeite zichzelf te accepteren. Een belangrijke reden hiervoor is dat de media ons tegenwoordig voor de gek houden in ideaaltypes van mooie vrouwen.

Een andere reden is dat moderne vrouwen verschillende rollen aannemen van moeder, huisvrouw, partner en werkende vrouw en in al deze rollen willen overtuigen. Dit uiterlijke en innerlijke hamsterwiel van steeds aan de meest uiteenlopende eisen moeten voldoen (wat nooit 100 procent kan lukken) zorgt voor groeiende onvrede. We meten ons steeds meer met anderen die dit moeiteloos lijken te kunnen - en we voelen ons steeds minder waard.

Tips om van uzelf te houden

Veel mensen proberen de gemeenschappelijke idealen door geconcentreerde inspanning te verwezenlijken. Maar dat is, zoals reeds gezegd, precies de strategie die ons nog meer in het hamsterwiel van veronderstelde perfectie brengt.

Leren van onszelf te houden betekent ook dat we onze waarde niet baseren op hoe anderen ons beoordelen. Het belangrijkste is dat we onszelf accepteren zoals we zijn, niet zoals anderen denken dat we zouden moeten zijn. Perfectie is niet belangrijk, maar uw persoonlijkheid zeker wel.

Zelfliefde op latere leeftijd

Zelfliefde kunt u vergroten, door te omarmen wat nog lukt. Gaat traplopen moeizaam? Overweeg een traplift aan te schaffen. Deze is er voor elke woning en een traplift voor trappen met bochten is ook geen enkel probleem.

Wees lief voor uzelf en behoud uw zelfstandigheid en blijf in beweging. Door een traplift te installeren kunt u de trap blijven gebruiken en gaat u er juist nog gewoon op uit.

Bewegen is ontzettend gezond, zeker wanneer u ouder wordt. Het is zaak om dit, waar mogelijk, zoveel mogelijk te blijven doen. Ontdek hier meer tips om in beweging te blijven!

Waarom zelfliefde vandaag de dag bijzonder belangrijk is

Zelfliefde is iets dat een belangrijke rol zou moeten spelen in de bouwstenen van onze persoonlijke vaardigheden. Dit geldt vooral in de moderne tijd. Hoe kan dat? Door de vele idealen die ons vooral door de media worden voorgehouden.

Voor de meesten van ons is het geen probleem als we Hollywood-schoonheden als Richard Gere en Julia Roberts op tv of in de bioscoop zien. We vergelijken onszelf zelden met zulke uitzonderlijke beroemdheden. Want – dat weten we ook zeker – er zit veel werk van zowel visagisten als camera- en lichttechnici achter de oogverblindende verschijning.

Met damesbladen wordt het wat moeilijker. Ze stellen een reeks criteria voor die moderne vrouwen zouden moeten hanteren om beminnelijk te zijn. Het naleven van al deze suggesties zou neerkomen op een fulltime baan. En nu al falen vrouwen in het realiseren van de huidige schoonheidsidealen - vooral omdat ze niet van zichzelf houden zoals ze zijn.

Schoonheidsidealen die ontstaan ​​door de kracht van sociale media zijn vandaag de dag bijzonder opvallend. Zogenaamde influencers fungeren als idealen en verbergen eventuele zwakheden met foto's die zijn verzacht door beeldverwerking en filters. Daarnaast zijn er veel aanbiedingen van zogenaamde coaches, die vooral die ene boodschap overbrengen, van dieet tot professionele ontwikkeling tot relatietherapie: u bent niet genoeg zoals u nu bent.

En dat is wat velen van ons ervan weerhoudt om onszelf te accepteren en daardoor gelukkiger te zijn. Zelfliefde is een belangrijke vaardigheid die ons waardevolle ondersteuning biedt op de meest uiteenlopende gebieden van ons leven.

Een voldoende dosis eigenliefde levert ons de volgende voordelen op:

 • Meer voldoening
 • Minder druk om te voldoen aan veranderende moderne normen
 • Meer vervullende relaties
 • Sociale competentie
 • Stabiele sociale contacten
 • Onafhankelijkheid van de waarden van anderen
 • Meer zelfvertrouwen in het dagelijks leven en op het werk
 • Het vermogen om "nee" te zeggen.
 • Betere zelfzorg
 • Meer vermogen om van dingen te genieten
 • Strategieën voor meer zelfliefde

Eigenlijk zou het vanzelfsprekend moeten zijn om van uzelf te houden. Maar voor veel mensen is het tegenwoordig een kunst. Het goede nieuws: deze "kunst" kan door ieder van ons worden geleerd. Op het internet en in honderden verschillende boeken kunt u meer lezen over zelfliefde.

Hopelijk helpen onze tips om van uzelf te houden uw weer een stap verder. Want van uzelf leren houden is zeer waardevol.

Wanneer naar een psycholoog?

Heeft u het gevoel dat er een gebrek aan zelfliefde in u zit ingebakken? Praat erover met uw huisarts of psycholoog. Vaak is een klein duwtje genoeg om van uzelf te leren houden!

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

gratis informatiepakket tk home solutions

Maak gebruik van ons lentevoordeel en krijg tot €1000 korting!

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Voer uw telefoonnummer in
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw trapliftbrochure aanvraag

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

FAQ – Veelgestelde vragen over zelfliefde

Hoe kunt u van uzelf leren houden?

De liefde voor uzelf kunt u op allerlei manieren vinden. De basis is focussen op het goede. Omarm wat u kunt en wie u bent, ook al is dat niet perfect.

Hoewel het soms wel zo lijkt, is niemand perfect. En juist ook de tekortkomingen maken u wie u bent. Leer dat waarderen en u zult al een stuk meer van uzelf houden!

Wat houdt zelfliefde in?

Zelfliefde betekent niet dat u op uzelf verliefd moet zijn, of uzelf mooi vindt. Het gaat meer om het innerlijk: wees blij en tevreden met wie u bent. De volgende stap is dat u dat omarmt, met alle onvolkomenheden, en tot slot kunt u zelf trots zijn op wie u bent!

Hoe uit een gebrek aan eigenliefde zich?

Een gebrek aan eigenliefde zal u pessimistisch, of erger nog, depressief maken. U schiet er niets mee op, en zult zich hierdoor bovendien minder gezond voelen.

Door alles positiever te benaderen, komt u in een positieve mindset en dat komt uw gezondheid en vertrouwen ook ten goede. Een gebrek aan eigenliefde kan u in een neerwaartse spiraal doen terechtkomen.

Wat is zelfliefde?

Zelfliefde is het omarmen wie u bent, en daarvan te (leren) houden. Niemand is perfect, ook u niet, dat is een feit. Wanneer u uzelf liefhebt en lief en mild voor uzelf bent, tilt u minder zwaar aan negatieve zaken, zowel die van uzelf als in het leven in het algemeen.

Zelfliefde is dus erg gezond en belangrijk!

Terug naar boven

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Voor vragen, kunt u ook gratis bellen met:
0800-5003

Terug

Afspraak maken

Ja, ik heb interesse in een gratis adviesgesprek.

Of het nu gaat over uw persoonlijke situatie, het type lift, financieringsmogelijkheden of de aanvraag van een subsidie. Wij beantwoorden al uw vragen.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties
Terug

Ik wordt graag teruggebeld

Heeft u vragen of verzoeken? Wij bellen u graag terug.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties
Terug

Ontvang de uitgebreide brochure

Ja ik ontvang graag de gratis brochure met uitgebreide informatie over de producten van TK Home Solutions.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties

Afspraak maken

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Ik wordt graag teruggebeld

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Ontvang de uitgebreide brochure

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Afspraak maken

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.

Ik wordt graag teruggebeld

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.

Ontvang de uitgebreide brochure

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.