Geld sparen tijdens inflatie: het is zeker mogelijk!
Geld sparen in tijden van inflatie klinkt als een onmogelijke opgave. Alles wordt duurder en het is al moeilijker om rond te komen. Hoe kunt u dan nog geld sparen?
Zeker in 2022 hebben we te maken met een bijzonder hoge inflatie. In november van dat jaar was de inflatie maar liefst 9,9%. Dit betekent dat de prijzen van consumentenproducten 9,9% hoger zijn dan in november 2021. Dat is een flinke stijging! Alle reden dus om onze bespaartips op een rij te zetten!
9 tips om thuis te besparen
1. Verlaag uw vaste lasten
Neems eens uw vaste lasten door om te zien waar uw inkomsten naartoe gaan. Neem hierin ook de kleine uitgaven mee. Als u in kaart heeft gebracht wat uw uitgaven zijn dan kunt u kijken of u hierin kunt gaan schrappen. Bepaalde abonnementen die u niet gebruikt kunt u stopzetten en misschien zijn er wel verzekeringen die goedkoper kunnen.
2. Ga op zoek naar goede deals
Pleeg eens een telefoontje in de trant van: “Ik denk erover om mijn telefoonabonnement bij u op te zeggen en over te stappen”. Grote kans dat u hierna een korting aangeboden krijgt! Snel geregeld en direct voordeel. Wie wil dat nu niet?
3. Afdingen
Dit is geen Nederlandse gewoonte, maar zeker de moeite waard. Een vaste prijs hoeft namelijk niet altijd echt een vaste prijs te zijn. Vraag daarom sowieso altijd meerdere offertes op en wees kritisch over de prijs die u aangeboden krijgt. Er kan vaak nog wel een korting vanaf. Het vereist misschien dat u even uit uw comfortzone moet stappen, maar het kan de moeite waard zijn!
4. Doe mee aan de deeleconomie
Een opkomend fenomeen is de deeleconomie. Hierbij draait het om het uitruilen van producten en diensten. Pas eens op de kinderen van kennissen in ruil voor het lenen van gereedschap. Of kook voor twee gezinnen terwijl de handige buurman uw fietsband plakt. Zo bespaart iedereen geld!
5. Kijk kritisch naar de verzekeringen
Veel mensen zijn oververzekerd. Natuurlijk zijn bepaalde verzekeringen essentieel, maar heeft u echt de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering nodig? Of een ANWB lidmaatschap én pechhulp via uw ongevallenverzekering? Verzekeren is belangrijk, maar kan vaak goedkoper.
6. Isoleer uw woning
Heeft u een eigen huis? Dan kunt u flink besparen op de energiekosten door uw huis te isoleren. Nieuw kozijnen, muur- en vloerisolatie en dubbel glas zijn grote investeringen die u uiteindelijk geld besparen. Maar ook tochtstrips en isolatiefolie achter de verwarming kunnen al enorm schelen in uw energieverbruik
7. Bespaar op uw boodschappen
De boodschappen is voor veel mensen een van de grootste kostenposten. Maar met slim aanbiedingen inkopen kunt u flink wat geld besparen. Vergelijk prijzen, koop niet te veel, eet eens wat minder vlees en kijk vooral naar wat u al in huis heeft. Dan bent u gegarandeerd minder kwijt aan uw wekelijkse boodschappen.
8. Ga consuminderen!
Wij mensen zijn vaak geneigd om flink te consumeren. Het is natuurlijk leuk om te winkelen en altijd nieuwe dingen te kopen. Maar uw portemonnee is daar niet altijd blij mee. Koop daarom waar mogelijk tweedehands spullen, repareer dingen als ze stuk zijn en onderhoud uw spullen goed.
9. Kijk eens naar refurbished producten
Heeft u toch een nieuwe tv nodig? Of heeft uw koelkast het begeven? Dan hoeft een vervangend product niet de hoofdprijs te kosten. Tegenwoordig zijn er namelijk veel refurbished producten te koop. Een lagere prijs voor hetzelfde product. Er is bijna geen reden meer om echt de hoofdprijs te betalen.
Geld sparen tijdens inflatie is dus absoluut mogelijk! Meer lezen over geld besparen? Lees dan ook onze “Tips om energie te besparen thuis”. Of juist aan de inkomsten kant zorgen voor verandering? Lees dan ons artikel over “Werken tijdens pensionering: waarom en wat verandert er dan?”.
Bent u juist op zoek naar praktische oplossingen voor in huis? Bekijk dan ook eens ons traplift assortiment met als kers op de taart onze voordeligste traplift!
Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan
Maak gebruik van ons lentevoordeel en krijg tot €1000 korting!