Welkom bij TKE Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Een mooie huid op oudere leeftijd

Veel mensen willen een mooie, stralende huid. We dragen onze huid een heel leven mee. Maar naarmate we ouder worden, verandert onze huid. Jaar na jaar is onze leeftijd en levenservaring er meer in terug te zien. De huid wordt slapper en er kunnen ouderdomsvlekken op de huid verschijnen. Huidveroudering is een natuurlijk proces dat iedereen vroeg of laat zal overkomen. Maar wat gebeurt er precies met onze huid wanneer ze veroudert en hoe kan dit proces worden vertraagd? Hieronder leest u waarom de menselijke huid veroudert en hoe u zo lang mogelijk van een mooie en gezonde huid kunt blijven genieten.

Artikel gaat verder onder de foto

Wat gebeurt er met onze huid als we ouder worden?

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Hij bestaat uit 3 lagen: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid. In deze huidlagen veranderen met het ouder worden de stoffen en structuren die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering. In de lederhuid neemt het aantal collageenvezels en elastine, die het weefsel stevig en elastisch houden, af. Als gevolg daarvan kan de lederhuid niet meer genoeg vocht opslaan en krimpt. De huid is minder elastisch en begint te verslappen. Bovendien vermindert het aantal bloedvaten dat de huid van zuurstof voorziet. Als gevolg daarvan wordt de huid dunner en soms droger met de jaren. De bekende rimpels vormen zich, vooral rond de mond en de ogen. Op oudere leeftijd neemt ook de vetlaag in de onderhuid af. Bovendien kunnen de cellen in de bovenste laag niet meer zo snel worden aangemaakt, zodat het vernieuwingsvermogen van de menselijke huid met de jaren afneemt.

Artikel gaat verder onder de foto

Onze 5 tips voor een mooie huid op oudere leeftijd

Tip 1: Schoonheid komt van binnenuit

We kennen het gezegde dat ware schoonheid van binnenuit komt, en dat is ook zo. Want het belangrijkste voor een mooie en gezonde huid op oudere leeftijd is gezonde voeding en de daarmee samenhangende gezonde levensstijl. Als u veel suiker en vet voedsel eet, dan bevordert u ontstekingen in de huid, waardoor deze sneller veroudert. Nicotine en overmatig alcoholgebruik bevorderen ook een snellere veroudering van de huid.

Voor een mooie huid op oudere leeftijd is het van groot belang om alcohol en nicotine te vermijden en daarnaast aandacht te besteden aan een voeding die rijk is aan vitaminen en voedingsstoffen. In ons artikel ‘Gezond eten speciaal voor ouderen’ leest u meer over hoe een gezonde voeding eruitziet en waar u rekening mee moet houden. Daarnaast hebben voldoende slaap en dagelijks lichaamsbeweging ook een positief effect op uw huid.

Tip 2: Water, water en nog eens water

Wist u dat water drinken niet alleen een positief effect heeft op uw gezondheid en gemoedstoestand, maar ook uw huid mooier maakt? Want met water voorziet u in dorst van elke cel in het lichaam. Gehydrateerde huidcellen kunnen beter van bloed worden voorzien en hebben een geoptimaliseerd huidmetabolisme. Daardoor ziet de huid er volumineuzer, frisser en gezonder uit aan de buitenkant. Zorg er dus voor dat u regelmatig en voldoende drinkt. Als alternatief voor water kunt u ook ongezoete thee drinken. Vooral nu in de zomer, helpt veel drinken ook tegen hittesymptomen.

Tip 3: De juiste en volledige zorg op oudere leeftijd

Dagelijkse huidverzorging met verzorgende producten is zeer belangrijk voor de rijpere huid. Door een vertraagde productie van huidcellen kunnen een gevoel van spanning, een zeer gevoelige huid, een slechtere en trager herstel of andere symptomen zoals jeuk ontstaan. Bij de dagelijkse verzorging van uw huid is het dus belangrijk om te kijken naar producten die helpen bij het vermogen van de huid om zich te vernieuwen met nieuwe huidcellen. Gezonde plantaardige oliën, die ook deel uitmaken van de meeste producten en cosmetica voor de rijpere huid, zijn hiervoor uitstekend geschikt.

En onthoud: huidverzorging houdt niet op bij het gezicht. Vergeet niet uw hals, decolleté en de rest van de huid van uw lichaam te verzorgen. Het gaat immers niet alleen om de verzorging van de voor de hand liggende huidzones, maar om het gezond houden van het gehele huidorgaan.

Tip 4: Bescherming tegen de zon

Misschien bent u een zonaanbidder? De UV-stralen van de zon bevorderen helaas echter wel de vorming van rimpels. UV-stralen veroorzaken ook ouderdomsvlekken, sproeten en andere pigmentatiestoornissen in het gezicht, de hals en het decolleté. Daarom moet u uw huid altijd beschermen tegen direct zonlicht. U kunt dit gemakkelijk doen met een goed verdraagbare zonnecrème naar keuze. Het beste is om zonnebrandcrème in uw huidverzorgingsroutine op te nemen, zodat u het niet per ongeluk vergeet. Maak er ook een gewoonte van om zonnebrandcrème aan te brengen voordat u het huis verlaat.

Tip 5: Ontspanning in uw dagelijkse routine

Of het nu gaat om stress, angst of andere onaangename gevoelens - deze hebben negatieve effecten op het lichaam, de ziel en ja, ook de huid. Stress zorgt er bijvoorbeeld voor dat de bloedvaten in het lichaam nauwer worden en de cellen daardoor minder goed van zuurstof worden voorzien. Dit beïnvloedt het uiterlijk van de huid en bevordert de vorming van rimpels. Met meer rust en ontspanning op oudere leeftijd kunt u de reeds gevormde rimpels niet meer wegtoveren, maar u kunt wel voorkomen dat ze dieper worden. Probeer oefeningen zoals yoga of meditatie in uw dagelijkse routine te integreren. Deze oefeningen zijn ook zeer geschikt voor senioren en helpen u om rust te vinden in het dagelijks leven.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions is wereldwijd bekend als specialist in liften en trapliften. Vooral vanwege onze technische kennis die wordt doorvertaald naar gebruiksvriendelijke producten in huis. Met TK Home Solutions komt maar liefst 200 jaar innovatie, kwaliteit en vooral ervaring met technische installaties binnen handbereik voor u als consument. Onze maatwerkproducten proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij individuele woonwensen en elk persoonlijk budget. Een thuislift of traplift installeren is vaak minder ingrijpend en beter betaalbaar dan wordt gedacht. Niet voor niets hebben we in de afgelopen 65 jaar al meer dan 50.000 trap- en huisliften van TK Home Solutions in Nederland geïnstalleerd.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

gratis informatiepakket tk home solutions

Maak gebruik van ons lentevoordeel en krijg tot €1000 korting!

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Voer uw telefoonnummer in
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw trapliftbrochure aanvraag

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

Terug naar boven

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Voor vragen, kunt u ook gratis bellen met:
0800-5003

Terug

Afspraak maken

Ja, ik heb interesse in een gratis adviesgesprek.

Of het nu gaat over uw persoonlijke situatie, het type lift, financieringsmogelijkheden of de aanvraag van een subsidie. Wij beantwoorden al uw vragen.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties
Terug

Ik wordt graag teruggebeld

Heeft u vragen of verzoeken? Wij bellen u graag terug.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties
Terug

Ontvang de uitgebreide brochure

Ja ik ontvang graag de gratis brochure met uitgebreide informatie over de producten van TK Home Solutions.

Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Graag ontvangen wij ook uw telefoonnummer, zonder spaties

Afspraak maken

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Ik wordt graag teruggebeld

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Ontvang de uitgebreide brochure

Dank u, uw verzoek is succesvol ingediend. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Afspraak maken

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.

Ik wordt graag teruggebeld

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.

Ontvang de uitgebreide brochure

Er is hier iets fout gegaan. Probeer het nog eens. Dank u wel.